Marjolein van den Bosch

Instructie

Verzorgt de lessen op donderdagavond

Ik ben Marjolein van den Bosch en wonend in Herwen. Vanaf 6-jarige leeftijd ben ik al actief in de paardensport en wedstrijdsport. Allereerst bij de pony’s en later uiteraard ook bij de paarden. Op dit moment start ik met een van mijn huidige wedstrijdpaarden Grand Prix dressuur.

Van huis uit ben ik opgegroeid met paarden en run ik een fokkerij en hengstenhouderij onder de naam Stoeterij du Bois (www.stoeterijdubois.nl).

Ik beschik over mijn ORUN wedstrijdsport Dressuur (niv.4) diploma en het stamboekjury diploma van de koepelfokkerij. Daarnaast ben ik ook KNHS- dressuurjurylid t/m ZZ-licht en stamboek jurylid bij o.a het NRPS, NWPCS en New Forestpony stamboek.

Ik heb een brede kennis van paarden en de biomechanica van het paard. Dagelijks blijf ik deze kennis verbreden en verdiepen (door middel van cursussen/opleidingen en bijscholingen etc.).

Ik geef les van beginnend niveau t/m Zware tour niveau, voor jong en oud. Mijn belangrijkste speerpunten in mijn lessen zijn: paardenwelzijn en eerlijkheid naar het paard toe staat bij mij aan kop! Tenslotte kan alleen een Happy Athlete optimaal presteren. Daarnaast richt ik mij op de juiste rijtechniek, het correct biomechanisch bewegen met de juiste aanspanning, souplesse en ontspanning. En als toevoeging de wedstrijdvoorbereiding incl. het mentale aspect.

Ik zie jullie graag in de les !

Marjolein van den Bosch