Lessen

Er is altijd wat te leren

Elke doordeweekse avond worden er verenigingslessen gegeven. Of je nou wilt springen, dressuur wilt rijden of pas een paar keer op je pony hebt gezeten: er is voor iedereen een passende les. 

In samenspraak met de lesindelers en instructie worden leden ingedeeld in voor een voor hen (best) passende les. Nieuwe leden die lessen willen volgen dienen in elk geval de drie basisgangen stap, draf en galop te beheersen en over een redelijke mate van ‘stuur’ en ‘rem’ te beschikken. Bezetting van de lessen zal in ieder geval voor dressuur uit maximaal 8 combinaties bestaan. Voor springen zijn dit maximaal 6 combinaties.

Wanneer om enige reden niet deelgenomen kan worden/wordt aan een les dan moet dit tijdig worden gemeld bij de lescoördinatoren. Bij veel afmeldingen worden, indien mogelijk, lessen samengevoegd. Wanneer vanwege verenigingsactiviteiten lessen komen te vervallen dan zal in overleg met instructie en lesindeling een vervangend tijdstip worden bepaald. Inhalen van gemiste lessen (zelf afzeggen) of ruilen van lessen is niet mogelijk.

Bij langdurige blessure of afwezigheid van ruiter kan les, na overleg met het bestuur en instructie in verband met ‘passendheid’ of combinatie in betreffende les, overgenomen worden door andere lessend lid van de Nijgraaf. Dit dient schriftelijk aangevraagd te worden.

Ruiters en/of ouders dienen bij aanvang van springlessen te helpen met opbouwen van hindernissen/parcours en na de laatste les te helpen bij het afbreken en het opbergen van hindernismateriaal.