Veiligheid

Veiligheid RV & PC De Nijgraaf en Manege Ten Bosch

 

 

De RV & PC De Nijgraaf en Manege Ten Bosch vinden veilig en verantwoord paardrijden erg belangrijk. Daarom hebben wij voor u een aantal belangrijke adviezen over uitrusting, lessen en regels op een rijtje gezet. Volgt u deze adviezen op, zodat u ongevallen kunt voorkomen en meer kunt genieten van de paardensport!

Veiligheidshelm

Wanneer er een preventieve maatregel van belang is, dan is het wel het dragen van een veiligheidshelm, deze moet voorzien zijn van de CE-markering en het EN 1384-teken. Dit hoofddeksel heeft een harde schaal en een gesloten kinband voorzien van een veiligheidssluiting.

 

Rijkleding

Ook bij het dragen van kleding spelen veiligheidsaspecten een rol. Zo voorkomen goede laarzen dat de laars bij een eventuele val in de stijgbeugel blijft vastzitten.

Draag daarom altijd:

(Rij)laarzen die een goede beenligging bevorderen en de nodige bescherming bieden. Draag laarzen met gladde, doorlopende zolen en een hak, of jodhpurlaarsjes met chaps en let op een goede pasvorm. Kleding die armen en benen zo goed mogelijk beschermt. De kleding moet voldoende bewegingsvrijheid bieden maar mag niet met alle winden meewaaien.

Onderkleding met de broek moeten glad aansluiten, omdat plooien vervelend kunnen inwerken op de huid. Draag te paard een rijbroek.

Rijlessen

Les nemen is zeker bij paardrijden heel belangrijk. Een paard is een levend wezen. U moet goed weten hoe u met het paard/pony om moet gaan, wilt u de kans op ongevallen zoveel mogelijk beperken. En hoe u met een paard omgaat leert u, naast gewoon paardrijden, tijdens de lessen. Goede gediplomeerde instructeurs zijn een voorwaarde voor verantwoorde lessen.

 

Regels

Bij iedere vereniging/manege gelden regels. Onze huisregels, de regels voor de rijbaan en de regels voor het buitenrijden kunt u lezen op de diverse posters en in de diverse folders.

 

Meld gezondheidsklachten

Wanneer u kampt met bepaalde gezondheidsklachten dan is het goed dat onze instructeurs hiervan op de hoogte zijn. In geval van nood weten zij hoe te handelen.

 

Hebt u nog vragen, stel ze gerust!